Noutăţi

Rulmentii toroidali SKF CARB

Rulmentii CARB cu role toroidale reprezinta una dintre cele mai importante realizari tehnologice in domeniul rulmentilor din ultimii 60 de ani. Acestia au fost introdusi pe piata de catre SKF in anul 1995.

Beneficiind de un design unic, acesti rulmenti combina capacitatea de auto-aliniere a rulmentilor cu role butoi si caracteristica de a acomoda deplasarea axiala a rulmentilor cu role cilindrice sau cu ace.

Rulmentii CARB au un singur rand de role, usor alungite. Caile de rulare ale inelelor interioare si exterioare sunt concave si dispuse simetric fata de centrul rulmentului. Acest lucru permite o distribuire optima a sarcinii in rulment si contribuie la reducerea frecarii. Geometria caii de rulare a inelului exterior este toroidala (eliptica), de aici provenind si numele rulmentilor. Rolele rulmentului toroidal CARB se ghideaza singure, adoptand intotdeauna o pozitie unde sarcina este distribuita uniform pe toata lungimea rolei.

Capacitatea de preluare a sarcinilor este foarte ridicata pentru acest tip de rulmenti, chiar si atunci cand exista o aliniere unghiulara necorespunzatoare sau o deplasare axiala. Acest lucru conduce la o fiabilitate ridicata si durata de viata mare, atat pentru rulment, cat si pentru componentele adiacente antrenate.

Pentru detalii tehnice si codificari, va rugam dati click aici.

Industria GP, furnizorul Dumneavoastra de incredere.