Noutăţi

Alfa Laval introduce o nouă serie de schimbătoare de caldură brazate, dedicată racirii gazelor

Începând cu temperaturi extrem de mari si până la fluide cu debite disproporționate, noul portofoliu AlfaLaval de schimbătoare de căldură brazate dedicate răcirii gazelor poate suporta mult mai mult decât alte schimbătoare de căldură tradiționale. Designul patentat al plăcilor oferă o recuperare exceptională a căldurii cu minime căderi de presiune, totul într-o amprentă compactă. Construit cu tehnologia Alfa Laval dovedita (copper-brazing), puteți fi convinși de fiabilitatea și performanța exceptională a schimbătoarelor gaz - lichid pe care o asteptați de la Alfa Laval.

Performanță într-o amprentă compactă

Schimbătoarele de căldură brazate oferă eficiență termică mult superioară designului tubular, ceea ce inseamnă un mai mare potențial de recuperare a căldurii. Acestea sunt de asemenea mult mai compacte. Unitațile ultra-ușoare Alfa Laval gaz - lichid sunt în mod uzual cu 75% mai mici decat designul clasic tubular, ceea ce le face ușor de transportat și integrat în sistemele existente.

Temperaturi ridicate ale gazului

Acolo unde schimbătoarele uzuale brazate din cupru pot suporta temperaturi de pană la 225°C, noua serie Alfa Laval  gaz - liquid suportă temperaturi ale gazului de pană la 750°C. Pentru aplicații speciale, sunt posibile chiar și temperaturi ce depășesc 1400°C.

Asimetrie: Proiectare dedicată aplicațiilor de răcire a gazului

Portofoliul nostru patentat gaz - lichid prezintă un design patentat asimetric, conceput special pentru a suporta volume mult mai mari pe o parte a plăcii față de cealaltă. Acest lucru oferă schimbătorului o inaltă eficiență și o cădere de presiune foarte mică comparativ cu alte schimbătoare de căldură convenționale.

Capacitate superioară de condensare

Atunci cand gazul este răcit dincolo de punctul de saturație, procesul de condensare rezultat duce la un foarte mare transfer de energie. Unitățile Alfa Laval gaz - lichid au fost atent proiectate pentru a oferi o capacitate mult superioară de condensare schimbătoarelor tradiționale.

Alfa Laval GL, GLX, GLH