Istoric

Industrial GP a fost infiintat in anul 1994 din dorinta de a raspunde cat mai prompt solicitarilor pentru produse de calitate destinate aplicatiilor industriale.

Din septembrie 1998, activitatea firmei s-a axat pe importul si reprezentarea pe piata a produselor concernului multinational SKF, lider mondial in domeniul rulmentilor si componentelor auxiliare. Gandirea in perspectiva, multa dedicare si investitii consistente au incununat colaborarea cu SKF prin semnarea contractului de distribuitor autorizat.

Cerintele clientilor pentru produse complementare au condus la incheierea unui parteneriat, in anul 2000, cu renumitul producator american Goodyear (astazi Veyance pentru partea de curele industriale) pentru distributia de curele pentru transmisia puterii.

Firma a continuat sa isi diversifice portofoliul de produse prin inceperea colaborarii in 2002 cu fabricantul german Henkel pentru distributia de adezivi industriali Loctite.

In mai 2003, in acelasi spirit, a fost semnat un parteneriat pentru distributia de produse Timken, producator american de renume in materie de rulmenti si componente auxiliare acestora.

Dovedind un respect deosebit pentru client, calitate si profesionalism, Industrial GP s-a angajat sa respecte si sa imbunatateasca cerintele standardului ISO 9001:2000 (ulterior ISO 9001:2008), inca din iulie 2004 .

Constientizand necesitatea dezvoltarii de servicii industriale specializate, un an mai tarziu, firma a devenit Partener Certificat pentru Mentenanta SKF.

In 2006, firma a incheiat un contract de reprezentare pe piata romaneasca a producatorului nipon de rulmenti NSK, oferind astfel clientilor sai o paleta foarte larga  de rulmenti de calitate si componente auxiliare.

Continuand traditia colaborarilor cu producatori de renume, in 2008, Industrial GP a incheiat contracte de reprezentare pentru diviziile de abrazivi si echipamente de protectia muncii ale producatorului american 3M.

In acelasi an, Industrial GP a inceput sa reprezinte pe piata si producatorul american de rulmenti Rollway.

In 2011, Industrial GP isi extinde gama de produse destinate protectiei salariatilor la locul de munca si incheie un parteneriat cu producatorul american de manusi de protectie Ansell.

Industrial GP continua sa-si extinda portofoliul de produse destinate protectiei si sanatatii la locul de munca prin integrarea brand-ului de incaltaminte de protectie LeMaitre Securite Franta.

Astazi, Industrial GP este recunoscut pe piata romaneasca drept unul dintre cei mai importanti furnizori de produse si servicii destinate aplicatiilor industriale. Investiile permanente in formarea unei echipe de profesionisti si in furnizarea de solutii integrate au fost rasplatite prin increderea pe care o acorda clientii din toate ramurile industriei relatiei de parteneriat cu Industrial GP. Succesul de care se bucura firma se datoreaza respectarii aceleiasi filozofii pe care a imbratisat-o de la infiintare, filozofie ce are la baza un respect deosebit fata de client, calitate si profesionalism.